... ...

6722 Szeged, Tisza Lajos krt. 95 | kabay@t-email.hu | +36 62 420 763


Az Ön egészsége a mi hivatásunk!

Hétfő: 7:00 - 21:00
Kedd: 7:00 - 21:00
Szerda: 7:00 - 21:00
Csütörtök: 7:00 - 21:00
Péntek: 7:00 - 21:00
Szombat: 8:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

cukkini fasirt

hozzávalók / 4 adag

80 dkg cukkini
50 g napraforgómag
2 db tojás
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek zsemlemorzsa
2 evőkanál finomliszt
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
snidling ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
1 dl napraforgó olaj

ELKÉSZÍTÉS

A cukkinit megmossuk, és héjával együtt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk, és legalább fél órát állni hagyjuk.
A napraforgómagot száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk.
A vöröshagymát kevés olívaolajon megdinszteljük.
A cukkinit alaposan kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a hagymákat, és belekeverjük a napraforgómagot. Ízesítjük sóval, borssal.
Alaposan összedolgozzuk 2 ek liszttel és annyi zsemlemorzsával, hogy fasírt állagot kapjunk. Beleszórjuk a felaprított zöldfűszert, és olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kíván a Kabay Konyha!

Az eredeti receptet itt találhatjátok meg:

Köszönet a receptért a kis gasztronautának!

Forrás: nosalty.hu