... ...

6722 Szeged, Tisza Lajos krt. 95 | kabay@t-email.hu | +36 62 420 763


Az Ön egészsége a mi hivatásunk!

Hétfő: 7:00 - 21:00
Kedd: 7:00 - 21:00
Szerda: 7:00 - 21:00
Csütörtök: 7:00 - 21:00
Péntek: 7:00 - 21:00
Szombat: 8:00 - 15:00
Vasárnap: Zárva

Kabay konyha


A Kabay konyha receptjei

ceklatorta

CÉKLATORTA, AHOGY MI IMÁDJUK

A céklát, almát meghámozzuk, a répát megtisztítjuk, és nagyobb lyukú reszelőn vagy robotgéppel lereszeljük. A nyers zöldség-gyümölcs keverék 40 dkg-nak felel meg. Ha nagyon leveses az alma, akkor kinyomkodjuk, vagy szűrőn keresztül egy kicsit kicsöpögtetjük. Ebbe a keverékbe tesszük bele a vörösáfonyát is.

Tovább olvasom »
sparga

MENTÁS SÜLT ZÖLD SPÁRGA

A spárgák fás véget levágjuk, a spárgák alsó részét éles késsel vékonyan meghámozzuk, mossuk, majd hosszában kettévágjuk.
Egy serpenyőben a napraforgó olajat felhevítjük, rászórjuk a spárgadarabokat, és közben meg-megkevergetve kb. 7-8 percig sütjük.

Tovább olvasom »
250791 256467 web rakottpadlizsan

SPENÓTTAL TURBÓZOTT DUPLA SAJTOS RAKOTT PADLIZSÁN

A padlizsánt vékony, nagyjából félcentis karikákra szeleteljük, alaposan megsózzuk, majd félretesszük, hogy levet eresszen. Közben elkészítjük a többi réteget.
Egy kis lábosban felhevítünk három evőkanál olívaolajat, és üvegesre pároljuk rajta a felaprított hagymát. Felöntjük a passzírozott paradicsommal, sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk az oregánót és a bazsalikomot, majd 5 perc alatt készre főzzük.

Tovább olvasom »
FILE0637 e1496001766642

ISTENI SÜTŐTÖKÖS MUFFIN STAHL JUDIT KONYHÁJÁBÓL

Egy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat: a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, fahéjat, a gyömbért, és félre tesszük, amíg a robotgéppel eldolgozzuk a vajjal a kétféle cukrot, aztán hozzáadjuk az imént elkészített keveréket. Ezután mehet bele a tojás és a tojássárgája, valamint a méz, és végül a sütőtök, amit korábban néhány kanál tejszínnel krémes állagúra turmixoltunk.

Tovább olvasom »